[Angi Blogja] Beszéljünk kicsit a mi kis Koboldunkról! Hogy egy ilyen csodálatos szerkezet miért viseli egy -sokak- szerint gonosz manó nevét?

 

Kobold

 

Neked mi jut eszedbe erről a szóról? Akiket általában megkérdezek, azt szokták válaszolni, hogy egy kicsi, zöld, mérges manó vagy törpe, akinek hegyes kis sapkája van. (Természetesen mielőtt a céghez kerültem volna, nekem is ez ugrott be először.) De akkor miért ezt a nevet hordozzák a mi szeretett Vorwerk gépeink? A kérdés teljesen jogos.

Nos, amikor Engelbert Gorissen (ő volt az 1920-as években a Vorwerk & Co. vállalat gyárának főmérnöke) titkárnője, Grete Floren először meglátta az újonnan tervezet porszívót, felkiáltott és annyit mondott „Óh, micsoda kis Kobold”! A mókás kijelentés következménye pedig, hogy a név megmaradt és a márka pedig megszületett. VORWERK KOBOLD.

 

 

Természetesen mióta a Vorwerk Magyarország csapatát erősítem, jól tudom, hogy a kedves kis Kobold kizárólag a koszokkal, porokkal és atkákkal szemben veszélyes, és azért gondolom, hogy fontos ezt kihangsúlyozni, mert sokan tartanak a névtől.

 

 

 

Kedves Hölgyek és Urak! Nincs félnivaló. Aki nem hiszi, járjon utána! 

 

Ismerd meg Te is a Vorwerk Kobold termékcsaládot! További részletekért kattints IDE.

 

Pin It on Pinterest

Share This