[Angi Blogja] Szeretnék egy kicsit mesélni arról, ami igenis nagyon fontos probléma a mai világban, és megmutatni egy videót is, ami csodálatosan végigvezet bennünket azon, hogy ez hogyan is alakult ki. 

 

Manapság az emberek egyre kevesebb időt töltenek a szabadban. Persze akadnak kivételek, de a legtöbben bezárkóznak, nyomkodják az okos kütyüjüket, leülnek a tv elé stb…

 

Természetesen én is szeretek délutánonként kicsit lazítani, pihenni, de érdemes odafigyelni, mert a bezárkózás hatalmas veszélyekkel járhat.
Rengeteg por vesz minket körül a mindennapokban, még saját otthonunkban is. Éljük az életünket, mintha mindig is így lett volna. Ezt tanultuk otthon vagy ezt látjuk az ismerősöknél, barátoknál. Mindenki így él (legalábbis látszólag). Teljesen leszigeteljük a házunkat: nemcsak a falakat, hanem az ablakainkat is. Elzárjuk a levegő útját, nincs semmi mozgás. De ha be nem jöhet, akkor ki sem mehet! Ezzel nem is lenne feltétlen baj, ha allergénmentes környezetben élnénk, azonban ez sajnos nem valósul meg.

 Gondolj csak bele, hogy amikor télen bekapcsolod a radiátort, a meleg levegővel együtt a sok por és allergén anyag is kering, ami még nyáron rekedt odabenn. Vagy, hogy nem véletlen porolták régen a szőnyegeket. A mai világban azonban sajnos ezt a technikát már nem alkalmazzuk (vagyis a VORWERK Koboldjai igen!).

Olyan nagyon ritkán valósul meg, hogy teljesen tiszta egy lakás, hiszen a port mi magunk termeljük: elhalt hámsejtek, hajszál, szőr; vagy mi hozzuk be a lakásba: cipővel, ruhán, tárgyakkal. Így erre már csak az nyújt megoldást, ha megfelelő eszközökkel szállunk szembe a porokkal és más allergén anyagokkal! A boltokban vásárolható készülékek sajnos a legtöbbször kritikánaluli minőséget képviselnek.

Gondolj bele: amikor használod a porszívódat, az nem szedi fel a LÁTHATÓ kosz egy részét? Nem birkózik meg a hajszálakkal és a szőrrel? Ha a látható szennyeződések egy részét sem képes eltávolítani, akkor mi történik az apró szemcsékkel? Mi történik a poratkával? Mi történik a pollennel? Megvan az a szag, amikor bekapcsolod a porszívódat? Hirtelen porszagot érzel? Talán már nem is szeretsz porszívózni? Emiatt egyre ritkábban veszed elő? Igen… Jól sejted… Az a porszag a fel nem szedett por, a porszívó által levegőbe visszafújt allergén anyag, a kanapéról felkavart poratka… Biztos, hogy ezt be akarod zárni az otthonodba?!

 

Folyamatosan szeretnénk felhívni az emberek figyelmét arra, hogy nem csak lakásunk telítődik porral, hanem ezáltal szervezetünk is. Próbáljuk minél több emberhez eljuttatni, hogy milyen hatással lehet ez ránk, és hogy miként kerülhetjük el a bajt, amit okozhat.
A minap láttam ezt a filmet, ami tökéletesen szemlélteti azt, amiről én is írni szoktam, ami ellen a VORWERK is harcol. Amikor azt mondjuk, hogy egy jó és minőségi porszívó életmentő lehet, azt a szó szoros értelmében mondjuk!

 

 

Nagyon örülök, hogy megmutathatom neked is ezt a videót, hiszen nagyon jól szemlélteti, hogy mi is a probléma. Örömmel tapasztalom azt is, hogy napjainkban egyre többen odafigyelnek a por- és atkamentesítésre! Tájékozódj, és nézd meg Te is!

FIGYELEM! A videóban angolul beszélnek, de szükség esetén be tudsz állítani hozzá magyar feliratot a beállításokban.

 

Kattints a lejátszásra és nézd meg a videót!

 

Videó forrása:  https://www.velux.com/indoorgeneration

Szép napot, Angi voltam!

Pin It on Pinterest

Share This