A Vorwerk világa

A német Vorwerk cég már több mint 130 éves múlttal rendelkezik.

Az elmúlt több mint 130 év sikerei bebizonyították, hogy egy családi vállalkozás is kinőheti magát világméretű cégcsoporttá. A kezdetekben még csak szőnyeggyártással foglalkozó Vorwerk mára 76 országban teszi kellemessé a vásárlók életét.

A Vorwerk cég családi vállalkozásként indult 1883-ban, a németországi Wuppertalban. Az alapítók, Carl és Adolf Vorwerk eleinte szőnyeggyártással foglalkoztak, azonban néhány évtizeden belül alkalmazkodniuk kellett az idők változásához.

1929-ben feleslegessé vált gramofon-motorok felhasználásával megszületett az első Vorwerk Kobold, készülék, melyet a harmincas évektől már szakértők kínáltak a vásárlók számára.

Csupán húsz év alatt jelentős térhódításba kezdett a német Kobold. 1938-ban Olaszországban megalakult az első nemzetközi Kobold cég, a Vorwerk Folletto, majd 1949-ben gazdára talált az 1 000 000. porszívó.

Az elmúlt évtizedek során jelentős innovációt mutatott cégünk. Nemcsak a Kobold fejlődött látványosan, hanem újabb divíziókkal is bővült portfóliónk. Az 50-es években háztartási gépek gyártásába kezdtünk, majd 1971-ben piacra került az első Thermomix modell.

2004-től pedig nemcsak a házimunka során igyekszünk vásárlóinkat szolgálni, hanem a szépségápolás felé is nyitott cégünk, hiszen az amerikai székhelyű a JAFRA Cosmetics is csatlakozott cégcsoportunkhoz.

Jelenleg az alábbi vállalatok tartoznak a Vorwerk globális irányítása alá:

– Thermomix
– Feelina
– Jafra
– Hectas Facility Services
– Vorwerk Carpets
– Akf bank

Bár a Vorwerk az elmúlt 130 év során jelentős változásokon ment keresztül, mindig is szem előtt tartottuk a minőséget mind a termékeink fejlesztése, mind a vásárlók kiszolgálása során. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy cégünk világszerte 623 ezer munkatársat foglalkoztat, ebből 601 ezren Vorwerk szakértőként dolgoznak.

A Vorwerk a prémium kategóriás termékek közvetlen értékesítésének világpiacán immáron a második helyet foglalja el.

Carl Vorwerk

Wuppertal (1883)

Wuppertal napjainkban

Pin It on Pinterest

Share This