Oldal kiválasztása

Napjainkban az emberek legtöbb idejüket zárt helyen töltik, így az otthonunkért való törődés is része lesz életüknek.

Téves az az elképzelés, hogy az allergiás tünetek kiváltó oka a por. A porallergiának nevezett betegséget a közhiedelemmel ellentétben nem a házipor, hanem a poratka ürüléke okozza. A tisztaság nincs összefüggésben a poratkák előfordulásával. A legnagyobb odafigyeléssel takarított lakás sem pormentes, a levegő tele van porszemcsékkel, melyek folyamatosan keringenek, és láthatatlanul, de jelen vannak életterünkben.

Környezetünk higiéniája azonban nemcsak a látható szennyeződések eltávolításából, a hagyományos takarításból áll.
Nem látható, szervezetünkre nézve veszélyes szennyeződések is körbevesznek minket, így ezek megszüntetése is különösen fontos tényezője a higiéniának és a tisztaságnak.

Poratkák millióival osztjuk meg tudtunk nélkül otthonainkat, legfőképpen a hálószobánkat. A poratka egy aprócska élőlény, mely testünk elhalt hámsejtjeivel táplálkozik, ennek köszönhetően ágyneműink, matracaink, szőnyegeink tele vannak velük. Az allergiában szenvedők a poratkák ürülékében található fehérjére allergiásak, a tünetek kialakulásához ennek belégzése vezet. Egy gramm porban kb. 15.000-20.000 poratka élhet, a matracok, párnák súlyának pedig akár 10 százalékát is kiteszik az atkák és ürülékük.

Poratka allergia tünetek

erős könnyezés, szemviszketés, szemvörösség
orrfolyás, -dugulás, -viszketés
tüsszögés, köhögés, asztmás rohamok
csalánkiütés, ekcémás elváltozás

Atkamentesítés

A fűtőtestek és a szigetelés miatt a belső klíma ősz és tavasz között igencsak kedvez az atkák szaporodásának. A poratkák a magas páratartalmú helyeket és a 20 Celsius fok feletti hőmérsékletet kedvelik. Az apró szemcsés atkaürülék a levegőben elporlik és erősen megkötődik a textilszálakon, majd innen időről időre a levegőbe  jut. Ez történik többek között szőnyegpadlón való járáskor, kárpitozott bútorokra való leüléskor, felálláskor, az ágynemű felrázásakor. A fűtési szezon kezdetén így jelentősen elszaporodnak, az allergiában szenvedők számára pedig újabb nehéz időszak veszi kezdetét.

Néhány hasznos tanács

Az őszi-téli időszakban a lakás páratartalmát próbáljuk meg 60 százalék alatt tartani, és a hőmérséklet se legyen több 20-22 Celsiusnál.

Az ágyneműt cseréljük hetente, mossuk őket magasabb hőfokon.

Matracainkat hetente frissítsük fel.

A kárpitos felületeket tisztítsuk, frissítsük rendszeresen.

A szőnyegeket rendszeresen porszívózzuk, atkátlanítsuk.

HEPA speciális anyagból készült porzsákos porszívóval takarítsunk.

Kis kedvenceinket lehetőség szerint tartsuk távol a hálószobától, rendszeresen fürdessük meg őket.

Portörlésre nedves ruhát használjunk, ami összegyűjti a port ahelyett, hogy felkavarná.

Így segít Önnek a Kobold

A Kobold higiéniai, egészségmegőrző és takarító rendszer az otthonokban előforduló különböző felületek mindegyikére megoldást nyújt. A Vorwerk berendezések TÜV és HEPA tanúsítvánnyal és csúcstechnológiával rendelkeznek, hatékonyak és a világszabadalmaknak köszönhetően prémium minőséget képviselnek.

Az életminőség javítása, a vásárlók igényeinek minél komplexebb kiszolgálása érdekében a Vorwerk allergénmentes programjával elkötelezte magát az innováció és a maximális hatékonyság mellett. A Kobold használata megkönnyíti az otthonok tisztántartását, lerövidíti a takarításra fordított időt és használata valós megoldást nyújt a porallergiás megbetegedésekre. Csúcsminőségű szűrőrendszere, mely a szennyeződések 99 százalékát magában tartja, garantálja az allergénmentes környezetet. A Koboldot emberek milliói vásárolják világszerte, elengedhetetlen tartozéka a tiszta és allergénmentes otthonoknak.

.

Pin It on Pinterest

Share This