Egészségünkért a természet védelmében

zold-pontSzámunkra a Vorwerknél nemcsak a jelen, a jövő generációi is fontosak. Célunk, hogy biztosítsuk számukra az értékes élet lehetőségét egy tiszta környezetben.

Kevesebb csomagolóanyag

Sajnos csomagolás nélkül nem tudjuk Önhöz a termékeinket eljuttatni, ezért kizárólag olyan környezetbarát anyagokat használunk a csomagoláshoz, amelyek megfelelő hulladékként elhelyezve (a Zöld Pont elveivel összhangban) újrafelhasználhatóak.

A Zöld Pont

A Vorwerk tagja egy kizárólag a csomagolási hulladékok szelektív begyűjtésére és hasznosítására létesült rendszernek (Dual System), amelynek működése megfelel az EU vonatkozó irányelveinek, és amely a Zöld Pont védjegyet adományozza. Részt veszünk a csomagolóanyag hulladék begyűjtésében és újrafelhasználásában.

Spórolunk az energiával

A Vorwerk termékek más módon is kímélik a környezetet: kevés áramot fogyasztanak, miközben nagy szívóerőt képviselnek.

Környezettudatos gyártás

A környezetvédelem, mint elv, megjelenik a termékeink gyártási folyamataiban is. Például környezetbarát műanyagokat, és mérgező kadmiumtól mentes színezőanyagokat használunk. Szándékosan tartózkodunk a környezetkárosító égésgátló anyagok használatától. A porzsákokhoz nem oldódó ragasztót és biztonságos műanyagot használunk. A használati utasításainkat olyan papírra nyomtatjuk, amelynek faanyaga felelősségteljesen kezelt erdőkből származik.

Allergia, poratka, pollen

poratkaOtthon is tüsszög és érzi, hogy kapar a torka. Ugye Önnek is ismerős ez az érzés? Nem véletlen, hiszen annak ellenére, hogy mindig rendszeresen takarít, az észre nem vehető alattomos kártevők még így is megbújhatnak otthonában.

Mivel az emberek legtöbb idejüket zárt helyen töltik, az otthonunkért való törődés része is lesz életüknek. Környezetünk higiéniája azonban nemcsak a látható szennyeződések eltávolításából áll (hagyományos takarítás), hanem a nem látható, szervezetünkre nézve veszélyes szennyeződések eltávolításából is áll.

A por, a pollen, az atkák mind olyan betegségek alapjául szolgálhatnak, mint az allergia, ami hazánkban minden negyedik ember életét megkeseríti. Az allergének nagy koncentrációja allergiát okozhat még azoknál is, akik soha nem szenvedtek tőle korábban. Ezeknek az anyagoknak nagy részét, melyekre sok ember allergiás, a háztartási porban található atkák termelik.

A háztartási pornak sokféle forrása lehet: az emberek és állatok folyamatosan hullatják az elhalt hámsejteket, hajat és szőrt. A normális élettel együtt járó szokások (házkörüli teendők, főzés, étkezés, hobbik, dohányzás, stb.) egyéb szennyeződésekkel, porral és szemcsékkel járnak.

Leggyakrabban az ágyban és a szőnyegben fordulnak elő. Egy gramm porban körülbelül 19.000 darab található! A levegőben lévő allergén mennyiség csökkentésének egyetlen módja az atka populációk csökkentése.

A Vorwerk már régen túllépett a porszívózás egyszerű koncepcióján. A mi kihívásunk, hogy a családjának egy teljes rendszert nyújtsunk a por eltávolítására, amelyet könnyű használni, jól kezelhető, gyors és alakítható, a lakás minden pontja könnyen elérhető vele, megakadályozva így a por felhalmozódását.

A Vorwerk célja a por-és atkamentes környezet megteremtése, amivel megkönnyítheti mindennapjait.
A Kobold VK 150-es egy kivételes háztartási takarító és higiéniai rendszer szíve. A VK 150-es műszaki szempontból egyedülálló termék, melyet a sokoldalúsága jellemez leginkább.

allergénmentesenSokéves kutatómunka eredménye ez a berendezés, amely méltó a Vowerk hagyományaihoz és egyesíti a következő tulajdonságokat:

·    Kiemelkedő szívóerő egy nagyon csendes termékben
·    Kifinomult elektronikai rendszer által vezérelt kiemelkedő energia hatékonyság, mely minden szituációban alkalmazható
·    Még tökéletesebb ergonómiai kialakítás és kezelhetőség, kompakt méret és hihetetlenül könnyű szerkezet – kevesebb, mint 3 kilogramm.
·    Világhírű minőség és tartósság
·    Egy új felfogású porszívó, mely garantálja a por teljes elszívását és benntartását az innovatív HEPA szűrő rendszernek köszönhetően pedig új dimenzióba helyezte a porzsák és a készülék karbantartásának fogalmát.

Az idő- és energia megtakarítás mellett a Kobold 150-es a különleges HEPA szűrő rendszernek köszönhetően garantáltan hatékony az allergiás megbetegedések megelőzésében. Ezt a tulajdonságát a TÜV tanúsítja.

Szeretné megtudni, hogy szőnyege vagy ágymatraca mennyi élősködőt tartalmaz? Meg is szabadulna tőlük! Keressen bennünket,vegye igénybe szakértőink segítségét.

Pin It on Pinterest

Share This