[Angi Blogja] Biztosan te is ismersz olyan embert, aki egész nyáron orrot fúj, könnyezik vagy köhög. Mi most az allergiások életét is szeretnénk megkönnyíteni!

A pollen, az állati szőr és a levált hámsejtjeik, valamint a házipor nagyon meg tudja nehezíteni azok életét, akik allergiásak. Az okai a kellemetlen tüneteknek mindenhol jelen vannak – és pontosan ott lapulnak meg, ahol a legtöbb időnket töltjük.

 

Egy HEPA-szűrős porszívó, matracvédő és a rendszeres szellőztetés sokat tud segíteni, hogy újra komfortosan érezzük magunkat otthon. Kis erőfeszítés, nagyszerű hatás!

Minden helyiség, beleértve a meghitt, kényelmes helyeket is, mint például a hálószoba, az ágy és a kanapé, veszélyes lehet az allergiában szenvedőknek. Ezek pontosan azok a helyek, ahol a kellemetlen tüneteket kiváltó okok, mint a pollen, az állati szőr és a házipor összegyűlnek. Éppen ezért olyan fontos, hogy otthonodat pormentes övezetté tedd, így allergénmentessé is.
A jó hír: ha olyan porszívót használsz, amelynek Hepa-zsákja van, az megbízhatóan a belsejében tartja az allergéneket, így az erőfeszítés kicsi, az eredmény viszont elképesztő.

Íme a Vorwerk Kobold, amelynek kiváló szűrőrendszere felbecsülhetetlen.
TÜV-tanúsítvánnyal ellátott készülék tökéletes megoldás az allergiában szenvedőknek.

Érdemes gyakrabban kiporszívózni és portalanítani a hálószobát. Kerüld a nyitott szekrényeket, a növényeket és a porfogókat a hálószobában, a szőnyegek pedig legyenek rövid szálúak. Ha szénanáthában szenvedsz, vagy allergiás vagy az állati szőrre, azt tanácsoljuk, hogy gyakran porszívózz olyan porszívóval, mely alkalmas az allergének megszüntetésére, majd mosd fel a padlót. Ezentúl, ha valaki allergiás, soha nem szabadna megengednie, hogy a kis kedvence belépjen a hálószobába!

 

PB440 elektromos kárpitporolófej segítségével az állati szőrt könnyedén és megbízhatóan el tudod tüntetni a szövettel borított bútoraidról.

Az atkák szeretik a nedves közeget. Ez azt jelenti, hogy ha házipor allergiában szenvedsz, fontos otthon is mérned a páratartalmat és olyan alacsonyan tartanod, amennyire csak tudod, úgy 45-55% között. Napi háromszori gyors szellőztetéssel el tudjuk ezt érni még allergiaszezonban is. Az ideális hőmérséklet a hálószobában 18 fok körül van. Ha szénanáthában is szenvedsz, fontos a rendszeres szellőztetés: a pollenek száma a városokban reggelente, vidéken az esti órákban a legalacsonyabb.

Bár a kívánt eredményt a Kobold termékek rendszeres használatával el tudod érni,
egy speciális ablakvédő háló szintén a segítségedre lehet, hogy a pollenek ne jussanak be a szobákba.

…VAGY TALÁN HISZTAMIN INTOLERANCIA?
Nem mindegy, hogy allergiás, vagy csak érzékeny vagy egy ételre. Lehet, hogy valójában hisztamin intoleranciáról van szó, amikor azt hiszed, hogy asztmás vagy,  szénanáthád van, illetve háziporra, vagy állati szőrre vagy allergiás. Azoknak, akiknek a hisztamintól károsodtak a bélbolyhai, még a sajtra, a csokoládéra és a borra is érzékenyen reagálhatnak. További tünetek lehetnek: fáradtság, étvágytalanság, emésztési problémák, hasfájás, puffadás, hasmenés, hányinger és hányás is.

Hisztamin intolerancia vizsgálattal könnyedén ki lehet szűrni, mi a valódi probléma.

Ismerd meg Te is a Vorwerk VK 200-zas készülékét! További részletekért kattints IDE.

Pin It on Pinterest

Share This