Oldal kiválasztása

Végre megérkezett a tavasz, kezdődhet a tavaszi nagytakarítás! Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy gyorsabb és hatékonyabb legyen a házimunka. Az eredmény látványos, és ami talán a legfontosabb, időt és energiát takarítunk meg. Mindenképpen jól járunk, több idő marad magunkra és a családra.

Egy rutinos háziasszonynak nem okoz gondot a tavaszi nagytakarítás. Sokak számára azonban igazi rémálom, melyet lehet halogatni egy ideig, de előbb-utóbb neki kell kezdeni. Érdemes néhány szabályt betartani, és akkor nem egy bosszantó kötelező feladat lesz, hanem gyorsan a végére ér kezdő és haladó háziasszony egyaránt. A legfontosabb alapszabály a fentről lefelé, bentről kifelé, így ami már egyszer megtisztult, nem lesz újra poros, koszos. Érdemes a családtagokat is bevonni, így a jó hangulat is garantált, és maga a takarítás is könnyebb és gyorsabb lesz.

Összegyűjtöttünk néhány tippet, így gyorsan haladhatunk, és elkerülhetőek lesznek a felesleges plusz munkák. 

1. Fiókok és szekrények átválogatása:
Egyből a közepébe! Sokaknak a nagytakarítási lista első helyén a szekrények és fiókok tartalmának a szortírozása áll. A legjobb módja a tároló helyiségek rendszerezésének, ha kategorizáljuk őket. Praktikus megoldás a fiókelosztó, segítségével könnyedén rendben tartható a fiókok tartalma.

Fontos, hogy a fiókokból rendszeresen távolítsuk el a port és a szennyeződéseket! A VC100 Kéziporszívó ehhez a legkiválóbb, hiszen könnyedén összeszedi a nehezen elérhető zugokból is a koszt, különösebb erőkifejtés nélkül, köszönhetően a könnyű, ergonomikus és vezeték nélküli dizájnnak.

2. Ruhák szortírozása:
A tavasz a megújulás időszaka! – pont ezért a ruhatárunk frissítése is nagyon fontos. Mindenki talál szép számmal olyan ruhákat a szekrényében, amelyekre az elmúlt évek során egyáltalán nem volt szüksége. Érdemes ezeket elajándékozni, ugyanis egészen biztosak lehetünk abban, hogy ezek a ruhák nem fognak már hiányozni. A mi szekrényünkben remek porfogók, másoknak viszont örömet okozhatunk velük! Ha nincs elég tárolóhelye, akkor a téli ruhák tárolására a legjobb megoldás a vákuumzsák használata. Rengeteg helyet tud vele spórolni, a vastag téli ruhák így minimális helyet foglalnak a fiókok, szekrények mélyén.

3. Pókhálók és por eltávolítása:
A fentről lefelé alapszabálynak megfelelően a pókhálókkal érdemes kezdeni. De ne maradjon el a szekrények teljes portalanítása sem, amibe beletartozik a könyvek lepakolása, letisztítása. Nincsenek elérhetetlen magasságok, a Kobold variálható kiegészítői mindenre megoldást nyújtanak. A leggyorsabb és legalaposabb segítő a Kobold SD15 Portörlő Fej, mely a Kobold VK200 állóporszívóhoz csatlakozva megbízhatóan szedi össze a finom port, a nagyobb porszemcséket és a pókhálót is egyetlen mozdulattal. Szellőztetni se felejtsen el, a tavaszi frissesség mindenkire jó hatással van!

4. Szegélylécek tisztítása:
A szegélylécek tisztítása tipikusan az a terület, ami a mindennapos takarítási rutinomból sokszor kimarad, de nagytakarításkor mindig a figyelmem középpontjába kerül. A legrövidebb idő alatt és a leghatékonyabban a Kobold VD15 szettel végezhetjük el ezt a feladatot.

A Kobold VD15 szegélyléc kefével a réseket, a dugaljakat és a szegélyléceket is könnyedén, nyújtózkodás és hajolgatás nélkül le lehet takarítani.

5. Ablakok tisztítása:
Érdemes elfelejteni az újságpapír, puha rongy és egyéb segédeszközökkel végzett ablaktisztítást! Egy kis befektetéssel szuper gyors és könnyű elérni a tökéletes eredményt.

A VG100 Elektromos Ablaktisztítóval a tiszta siker felé vezető utat feleannyi idő alatt lehet megtenni. Hamar a kedvenc eszköze lesz, ugyanis az ablakot egyenletesen benedvesíti, a szennyeződést eltávolítja, és a piszkos vizet közvetlenül elporszívózza. Az eredmény: csíkmentes tisztaság, még napsütésben is.

A Vorwerk termékeivel szuper gyors és rendkívül hatékony a nagytakarítás! 

Pin It on Pinterest

Share This