[Angi Blogja]Te tudtad? A porszívók nem csak a padló tisztításáért felelnek.

A szőnyegek, a kis szőnyegek és a kanapék kulcshelyek, amikor a porszívózásról van szó, de van még néhány fontos terület, amelyeket valószínűleg te is kihagysz a porszívózásból. A por tulajdonképpen a ház minden részén képes összegyűlni, nemcsak a szőnyegekben.

 

A következő porszívózásánál érdemes sorra venned a következő helyeket is, amikre eddig talán csak ritkán, vagy egyáltalán nem is gondoltál:

1. REDŐNYÖK ÉS FÜGGÖNYÖK:
Fontos rendszeresen tisztítani a redőnyeinket és a függönyeinket, máskülönben a légáramlat az ablakból be fogja hozni a port és elárasztja vele az egész szobát. Amikor ezeket szeretnéd takarítani, mindig kezd a tetejétől, és használj megfelelő eszközt. Én például a VK200 Állóporszívóhoz csatlakoztatható TR15 Teleszkópos Csövet használom, hiszen különösebb erőfeszítés nélkül szuper könnyűvé teszi a függönyök, a redőnyök és a sínek tisztítását.

2. BILLENTYŰZET:
Manapság sok időt töltünk gépeléssel, ezért kimagaslóan fontos annyira tisztán tartani a billentyűzetet, amennyire csak lehet. Egy gyors és könnyű módja, hogy tisztán tartsd a billentyűzetét a VK200 SD15 portalanító kefe, mely a Koboldhoz csatlakoztatható. Ez a fej puha sörtéivel maradéktalanul összeszedi a port a legkényesebb résekből is. Ez nemcsak az egészségedet óvja meg, hanem a számítógépet is.

3. FIÓKOK:
Talán nem is gondolnád, hogy mennyire fontos rendszeresen kiporszívózni a fiókokból a port, a morzsákat és más szennyeződéseket. Különösen nagy figyelmet kell fordítanunk az evőeszközös fiókra. Erre elsők között kell odafigyelnünk, hiszen minden nap innen vesszük ki a késeket, a villákat és a kanalakat evéshez. Én a VC100 Kézi Morzsaporszívót használom, amely tökéletes ehhez hiszen könnyű és kicsi, így még a legproblémásabb helyeket is könnyedén elérhetem..

4. MATRAC:
Mikor porszívóztad ki utoljára a matracodat? Egy angol közvélemény-kutatás szerint majdnem minden ötödik ember azt mondta, hogy még soha. Az MP/MR440 Matractisztító Szettünk segítségével csökkenteni tudod a poratkák kockázatát a matracaidban. Az MP440 intenzív mélytisztítást végez a matracon és a Lavenia megköti a szennyeződéseket és a rossz szagokat is. Szórd a matracra és hagyd hatni. Majd az MR440-nel porszívózd fel a matrac felületéről az összeszedett szennyeződéseket.

5. NAGY HÁZTARTÁSI GÉPEK:
Biztosan tapasztaltad már, mennyire nehéz a nagy háztartási gépek alá, mögé és mellé beérni, pedig nagyon fontos ezeknek a gépeknek különösen tisztán tartani, portalanítani a környezetét, hiszen ez megnöveli az élettartamukat. A Koboldhoz csatlakoztatható VD15 Vario szettel könnyedén elérhetsz minden kis rést.

Pin It on Pinterest

Share This