Oldal kiválasztása

Az általánosan használt padlóburkolatoknak általában könnyű és gyors a tisztításuk, de az antik, vagy érzékeny szőnyegek és felületek sokkal több törődést igényelnek.

Amikor az antik, vagy kényes szőnyege tisztításáról van szó, természetesen szeretne a lehető legóvatosabb lenni.

 

A PVC-padlóburkolatokat köztudottan könnyű tisztán tartani, emiatt nagyon népszerűek. Vízzel vagy tisztítószerrel újra és újra moshatóak anélkül, hogy károsodnának. Ezekről a padlóburkolatokról könnyen eltávolíthatóak a napi szennyeződések, mint amilyen például a kávé vagy a bor okozta kiömlések.
A boltokban található padlószőnyegek általános módon tisztíthatóak.

De mi a helyzet a kézzel készített perzsa szőnyegekkel, amelyek generációk óta a család örökségét alkotják, vagy azokkal a csúcsminőségű szőnyegekkel, melyekre egy életen át spórolt? Ezek a szőnyegek komoly eszmei értéket képviselnek, és nagyon fontos, hogy ezek finoman, de alaposan legyenek kitisztítva.

 

 

A MEGFELELŐ PORSZÍVÓ TÖBBET JELENT, MINT GONDOLNÁ:

Amikor nagyméretű szőnyegeit porszívózza, minden gond nélkül használhatja a legmagasabb fokozatot porszívóján. Azonban érzékeny szőnyegeit nem takaríthatja ugyanígy, hiszen megkárosíthatja, vagy akár tönkre is teheti azokat.

A legideálisabb egy olyan porszívó, aminek a szívóereje automatikusan alkalmazkodik a tisztítandó felületekhez, de manuálisan is állítható, ha alacsonyabb, vagy magasabb fokozatra van szükség.

Az a legpraktikusabb, ha a porszívóját a szőnyeg egy eldugott részén próbálja ki, hogy leellenőrizhesse kihúzza-e a szőnyeg szálát. Ha igen, ne használja a porszívót érzékeny felületen!

 

 

Próbálja ki Ön is a Kobold VK200-at otthonában!

 

 

ÓVATOSAN VÁLASSZA MEG AZ ÁPOLÓ ÉS TISZTÍTÓ TERMÉKEIT:

Ahhoz, hogy otthona ragyogóan tiszta legyen, elengedhetetlen a megfelelő tisztítószerek használata.

Amikor egy szörnyű kávéfoltot talál a kézzel szőtt keleti vagy patchwork szőnyegén, akkor az átlagosnál hozzáértőbbnek kell lennie, amikor a tisztításukról van szó. Az igazán érzékeny anyagokon a tisztítószerek és az ápolószerek káros reakciókat válthatnak ki: elszínezhetik őket, vagy a legrosszabb esetben tönkre is tehetik.

Ahhoz, hogy elkerülje ezeket, gondosan válassza ki, és óvatosan használja a tisztítószereket.
TIPP: Egy gyors és bizonyított ellenszer a kávéfolt eltávolítására az ásványvíz. Ha rágógumi ragadt a szőnyegbe, rakjon rá jégkockát és tartsa ott egy rövid ideig, majd könnyedén eltávolíthatja a rágógumit.

 

Sokéves tapasztalatunk során széleskörű tisztító, – és ápoló termékeket fejlesztettünk ki, amelyek alkalmasak még a legérzékenyebb szőnyegek és padlóburkolatok tisztítására is.

 

Ismerje meg őket!

Pin It on Pinterest

Share This