Oldal kiválasztása

Ki így, ki úgy, de valahogy mindenki próbálja tisztán tartani a szőnyegeit. Nem könnyű feladat, mert gyakran többet ártunk, mint használunk a bevált módszerekkel vagy a frissen szerzett praktikákkal.

 

 

Jöjjenek a tévhitek, vagyis mit ne csináljon a szőnyegekkel! 

 

NEDVES TISZTÍTÁS
Sokan azt gondolják, hogy a víz nem árt a szőnyegnek. Sajnos ez nem így van. A gyakori nedves tisztítás megszünteti a gyapjú víztaszító tulajdonságát, idővel a szőnyeg kemény és kérges lesz, elveszíti természetes puhaságát. A víztől a szálak összezsugorodnak, esetleg megnyúlnak, és színük is megkopik.
Ha szőnyegét szeretné ettől megóvni és még hosszú évekig használni, por alapú tisztítószerrel, szárazon tisztítsa. Ezzel nemcsak megkíméli a szőnyeget, de így tudja a legeredményesebben a szennyeződéseket is eltávolítani. Elég csak a szőnyegre szórni a tisztítószert, beledolgozni, és egy kis idő elteltével kiporszívózni.
A VF200 szőnyegtisztító fej és a Kobosan Active tisztítószer használatával nemcsak felületi, hanem kíméletes mélytisztítást is tud így végezni, a kárpit, a szőnyeg pedig tiszta, friss és puha marad hosszú időn keresztül.

 

FOLTTISZTÍTÁS
Talán az egyik leggyakoribb hiba, amit bizonyára már mindenki kipróbált legalább egyszer, a dörzsölés. A foltokat semmiképpen ne dörzsölje, mert azzal csak a szennyeződés méretét növeli, és árt vele a szőnyegnek. A szőnyegek szálai ugyanis dörzsöléskor elveszítik eredeti formájukat, és a színek ragyogása is jelentősen tompul. Egyszerűen fogjon egy puha rongyot, tegyen rá Kobotex folteltávolítót, és itassa fel a frissen kiömlött folyadékot. A Kobotex kíméletesen tisztít, nem károsítja a szálakat, és ami talán a legfontosabb, nem tartalmaz allergén anyagokat.

 

 

VEGYSZERES TISZÍTÁS
Lehetőség szerint ne használjon vegyszereket! Az egészségünkre is ártalmasak, és a szőnyegek eredeti színét és állagát is károsítják. A Vorwerk ezért kifejlesztette a Kobosan Active tisztítószert, amely nem tartalmaz allergéneket, és vegyi anyagokat, gyengéden tisztít, és a szőnyegek nemcsak tiszták, de frissek és üdék is lesznek.

 

 

PORSZÍVÓZZON RENDSZERESEN
Környezetünk tele van porral, nemcsak a külvilág, de otthonaink, így a közvetlen környezetünk is. Ne adjon esélyt a poroknak, rendszeresen porszívózza a szőnyegeket és a bútorok kárpitjait! A porszemek könnyen beágyazódnak a rostok közé, és így jelentősen károsítják azokat. Arról nem is beszélve, hogy egészségünknek sem tesznek jót, porallergia, légúti megbetegedések és számos más betegség kialakulásához vezetnek.

 

INTELLIGENS TAKARÍTÁS – INNOVÁCIÓ A PORSZÍVÓ PIACON
Ugye most meglepődött? Létezik ilyen? Igen, a Vorwerk ebben is élen jár! Az EB400 fej szenzorai például felismerik a padló típusát, és automatikusan aktiválják a megfelelő szívóerő beállítást. Nagyon fontos, hogy a padló típusának megfelelő porszívó fejet használjon. Így nemcsak alapos, de eredményes munkát tud végezni, így garantált a tisztaság az otthonában.

Próbálja ki Ön is a Vorwerk termékeit! IDE KATTINTVA tud jelentkezni!
Kövessen minket Facebookon és Instagramon

Pin It on Pinterest

Share This