Oldal kiválasztása

Kisállatával elválaszthatatlan társak? Még nincs háziállata, de nagyon szeretne? Mindezeket úgy, hogy allergiás az állatszőrre? 

Magyarországon megközelítőleg 5 millió háztartásban van háziállat, nagy többséggel kutya vagy macska. A háziállatok sok örömet adnak, felelősségtudatra, kötelezettségvállalásra nevelnek bennünket. Az emberek és az állatok gyakran elválaszthatatlan társai egymásnak, a kutyák, macskák sok esetben szinte azonnal családtagokká válnak. Ezek a kedves állatok a puha szőrükkel az egész család barátai, ugyanakkor a velük való együttélés sokak számára nehézséget okoz, ha állatszőr allergiában szenvednek. Asztma, viszketést, kötőhártya-gyulladás vagy hörghurut, hogy csak a legjellemzőbb tüneteket említsük. Fontos tudni, hogy bár állatszőr allergiáról beszélünk, valójában az allergiás tüneteket a nyálban, faggyúban lévő fehérjék és a hámsejtek egyes darabjai okozzák. Mivel tudjuk csökkenteni a tüneteket, ha kedvencünket nincs lehetőségünk a szabadban tartani, vagy mindenképpen velünk egy lakásban kell, hogy éljenek?

1. RENDSZERES ÉS GYAKORI PORSZÍVÓZÁS, FELMOSÁS:
Hetente többször porszívózzunk és az átlagosnál gyakrabban mossuk fel a keménypadlót. Szabaduljunk meg a felesleges szőnyegektől. Amelyektől nem szeretnénk megválni, azokat alaposan porszívózzuk ki, így nehezebben telepednek meg rajtuk az allergének. Az SP600 felmosóporszívóval a takarítás ideje a felére csökken, nincs szükség többé felmosóra, használatával egy lépésben porszívózhatunk és moshatunk fel.

2. LÁTHATÓ TISZTASÁG:
Kedvenceink gyakran a kanapéra fészkelik be magukat, ilyenkor a mindent beborító szőrök látványa esztétikai szempontból is zavaró. Ráadásul a ruhánkon az egész lakásba széthordjuk azokat, így egy idő után mindent beborítanak. A Kobold PB440 elektromos kárpitporoló fejjel pár perc alatt össze tudjuk gyűjteni a szőröket és bútoraink kárpitjai tiszták, felfrissültek lesznek.

3. VÉGEZZEN MÉLYTISZTÍTÁST:
Ha a macskája vagy a kutyája szeret az ágyon hemperegni, mindenképpen rendszeresen mélytisztítást kell végezni a matracokon. Próbálja ki az MP/MR440 matractisztító szettünket! Már az első használat után is érezni fogja a különbséget, néhány alkalom után pedig garantáltan nyugodt, allergiás reakciómentes éjszakája lesz.

4. FIGYELJEN ODA A BERENDEZÉSRE IS:
Ha Ön vagy valaki a háztartásban állatszőr allergiától szenved, jobb, ha elkerüli az olyan bútorokat vagy ruhákat, melyek állatszőrt tartalmaznak. Ilyenek lehetnek például az állati szőrből készült szőnyegek, fali díszek, ágytakarók vagy a bunda.

5. FONTOS A HIGIÉNIA:
Nincs jobb, mint szeretgetni és simogatni a kis kedvenceinket. Ne felejtsünk azonban mindig alaposan kezet mosni, így megszabadulhatunk az allergének egy részétől. A gyerekeknél ez fokozottan fontos, mindenképpen figyeljünk erre oda.

6. KONZULTÁLJON AZ ÁLLATORVOSSAL:
Érdemes az állatorvos véleményét kikérni, hogy kedvencünket milyen gyakorisággal lehet és kell fürdetni, fésülni. A higiénia, a tisztaság sok kellemetlenségtől óv meg mindannyiunkat.

Pin It on Pinterest

Share This