Oldal kiválasztása

Megint tele van a porzsák. Amikor újat vesz, arra gondolhat, hogy talán jobb választás lenne egy porzsák nélküli porszívó. De valóban így lenne?

 

 

Összesen három típus érhető el a piacon. De ezek valóban annyival olcsóbbak? Könnyebb őket kezelni? És vajon ugyanolyan megbízhatóan tisztítják a levegőt, mint a porzsákos porszívók? Lássuk!

Egy porszívónál nem csak az a fontos, hogy hatékonyan tisztítson, hanem létfontosságú, hogy megbízhatóan tartsa vissza a finom port, a mikrorészecskéket és az allergéneket. De a három rendszer közül – a vízszűrős, a porzsák nélküli, vagy a hagyományos porzsákkal rendelkező porszívó – melyik a legjobb?

 

VÍZSZŰRŐS PORSZÍVÓ:
Egy vízszűrős porszívó a felszívott koszos levegőt a vízen keresztül vezeti a gép törzsébe. Ezek a készülékek önmagukban nem elegendőek a porszívóból a levegőbe visszatérő allergének kiszűrésére, hiszen az apró szennyeződéseket a víz nem köti meg. A szűrőjét ráadásul rendszeresen cserélni kell. Mivel a baktériumok a vízben gyorsan terjednek, a víztartályt minden használat után ki kell üríteni és tisztítani, hogy elkerülje a penészképződést.

PORZSÁK NÉLKÜLI CIKLON PORSZÍVÓ:
Egy levegő örvény több lépésben tisztítja meg a levegőt a portól és az egyéb szennyeződésektől. Ezt multi-ciklon-technikának hívják. Egy további szűrő pedig magában tartja az allergéneket. A ciklon rendszerű levegőszűrés lényege, hogy a készülék „megpörgeti” a beszívott levegőt, így a centrifugális erő hatására a szennyeződés „kisodródik” a légáramból. Azonban újból kibocsáthatja ezeket, amikor kiüríti a portartályt. Tipp: a felporszívózott koszt közvetlenül egy szemetesbe ürítse!

 

porzsákPORZSÁKOS PORSZÍVÓ:
A vízszűrős és a porzsák nélküli ciklon porszívóval összehasonlítva a hagyományos porszívó előnye, hogy a felszívott por biztonságosan a porzsákba érkezik. Ha a porzsák zárható, az allergének nem tudnak kijönni még a porzsák cseréje során sem. Használja a TÜV-tanúsítvánnyal rendelkező Kobold FP200 Prémium Porzsákot, amit a Kobold VK200-as porszívóhoz fejlesztett ki a Vorwerk. A használt levegő 1000-szer tisztább, mint porszívózás előtt. Ennek a klinikailag tiszta eredménynek köszönhetően ez a készülék hivatalosan is „alkalmas allergiában szenvedőknek”!

MÉRLEGELJEN: SZÁMÍTSA ÚJRA MIRE VAN SZÜKSÉGE:

A porzsák nélküli porszívók csábítóak lehetnek, arra gondolva, hogy az azt követő költségek kisebbek lesznek, mint a hagyományos porzsákos porszívóknál. De érdemes utána számolni, mert a porzsák nélküli porszívóhoz külön szűrő szükséges, melyet alapvetően gyakran cserélni kell. A víztartályos porszívót mindig újra kell tölteni, valamint időigényes a takarítása.

A Kobold FP200 Prémium Porzsák a Vorwerktől három szűrőrendszerrel, amely szagsemlegesítő gyöngyöket tartalmaz a rossz szagok ellen, jelentős pénzt spórol Önnek, ezenkívül megbízható módon magában tartja az allergéneket, a finom port és a koszt.

 

 

Szeretné látni működés közben a Kobold VK200-at? Kíváncsi rá, hogy milyen hatékonysággal gyűjti össze az FP200 Prémium Porzsák az allergéneket és a port?

 

Próbálja ki!

Pin It on Pinterest

Share This