2 adag konzerv darabolt paradicsom (400 g/db), vagy azonos mennyiségű friss paradicsom, hámozva és kimagozva
150 g paradicsompüré
1 ek szárított oregano
1 tk szárított bazsalikom vagy 1 ek friss bazsalikom levél
1 db babérlevél
2 tk cukor
1 ek só
frissen őrölt feketebors
ELKÉSZÍTÉS
(A receptet a TM5-re írtuk. Zárójelben, ha van eltérés, a TM31 instrukciókat találja.)
Tegye a hagymát és a fokhagymát a keverőedénybe, és aprítsa 3mp/5-ösfokozaton.
A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le a keverőedény aljára, és ismét aprítsa 3mp/5-ös fokozaton.
Adja hozzá az olajat, és dinsztelje 3 p/120°C//fokozaton(*3 p/Varoma// fokozaton).
Adja hozzá a darabolt paradicsomot, a paradicsompürét, az oregánót, a bazsalikomot, a babérlevelet, a cukrot, a sót és a borsot, majd főzze 40 p/100°C/1,5-esfokozaton, mérőpohár helyett a párolókosarat a keverőedény fedelére téve, hogy megakadályozza a kifröccsenést.