Oldal kiválasztása

Függetlenül attól, hogy újságpapírt, ecetet, mosogatószert, ablaktisztító folyadékot, régi nejlonharisnyát használ, vagy akármilyen praktikát vet be a csíkmentesen ragyogó ablakok érdekében, nincs olyan házimunka, melyet több takarítási elmélet vesz körül, mint az ablaktisztítást. De vajon melyik működik?

Amikor ablakokat tisztít, csupán egyetlen célra összpontosítunk: az ablak legyen tökéletesen tiszta és csíkmentes! Azonban a tökéletes eredmény elérése koránt sem könnyű feladat, hiszen mindenki mást mond, az eredmények pedig nagyon különbözőek. De melyik a leghatékonyabb módszer?

Képzelje el a következő jelenetet: a kutyája gyanús tekintettel figyeli szomszédja macskáját az ablakból, miközben hozzá nyomja nedves orrát a teraszablakhoz, vagy talán a kisgyermeke követi le a cica mozgását az ablakon húzva a csokis ujjait. Talán nemrég tisztította meg az ablakait és most kezdheti elölről…

Mindenkinek megvan a saját stratégiája a foltmentes ablakok eléréséért, de melyik a legjobb?

Vizsgáljunk meg néhány elméletet:

1. elmélet: Soha ne takarítsa ablakát, amikor süt a nap!
Ez bizony igaz!
A jó idő kedvezőtlen az ablaktakarításhoz. Amikor az ablak üvegét a napsugarak melegítik, a víz illetve a vegyszer gyorsan párolog, így biztosan foltos és csíkos eredményt érünk el. Tipp: olyan napon takarítson ablakot, amikor nem süt a nap.

2. elmélet: Az újság fényesíti ki legjobban az ablakot!
Ez nem feltétlenül igaz!
Az újság nagyon jól elnyeli a felesleges vizet, de a nyomtató tintája és a nedves papír fehér színű szintetikus köröket hagy az ablakon, aminek az eltüntetése újabb munkával jár a már amúgy is időigényes tisztítás után. A cél eléréséért mikroszálas kendővel újra át kell törölnie az ablakokat.

3. elmélet: Az ablaktisztítás gyorsabb forró vízzel!
Nem egészen!
A víznek csupán langyosnak kellene lennie, ugyanis a hozzáadott tisztítószer így nem fog elpárologni és így tudja kifejteni a teljes hatását. Tipp: ha néhány csepp mosogatószerhez adunk egy kis ecetet, az egy titkos szuper fegyver az üvegen levő szennyeződésekkel szemben.

4. elmélet: Az ablaktisztító folyadék segít a tökéletes eredmény elérésében!
Csak bizonyos mértékig!
Sok ablaktisztító tartalmaz hozzáadott illatanyagokat és ez sajnos megtapadva egy vékony bevonatot képez az ablakon, ami miatt hamar újra csíkos lesz az üvegfelület. Tipp: A fekete tea csodákra képes az ablaküvegen. Vigyázat! – ha gyakran használjuk, akkor könnyen elszínezheti az ablakkeretet.

Tökéletes eredményre vágyik gyorsan?

Ismerje meg a Vorwerk VG100-as ablaktisztítót!
3 az 1-ben funkciójával időt spórol Önnek! Egy lépésben felviszi a tisztítószert az üvegre, eltávolítja a szennyeződéseket és visszaszívja a felületen maradt vizet. Az ablakok takarítása így csak pár mozdulat! Mindössze 80 ml víz és 5 ml Kobold GC100-as tisztítószer szükséges a koncentrátumból, és akár 20 m2-nyi üveg felületet tökéletesen megtisztíthat!

Elképesztő, igaz? Kíváncsi rá, hogyan működik? Higgyen a szemének!

Pin It on Pinterest

Share This